(file) Monaco Pandemic Covid19 Coronavirus

Omstreden viroloog krijgt bezoek van prins Albert van Monaco

Dinsdag heeft prins Albert II van Monaco in het Franse Marseille een bezoekje gebracht aan het Institut Hospitalo-Universitaire Méditerranée. Hij ontmoette daar de omstreden directeur van het instituut voor infectieziekten, de viroloog en professor Didier Raoult. Ze spraken elkaar over de bestrijding van corona.

De 68-jarige Didier Raoult, wiens uiterlijk in de media wordt beschreven als dat van een oude rocker, heeft de afgelopen maanden wereldwijd opzien gebaard door coronapatiënten te behandelen met een mix van hydroxychloroquine, bekend van het malariamiddel chloroquine, en het antibioticum azithromycine. Volgens hem kon hij daarmee patiënten genezen.

Zo’n beetje alle kranten trokken deze bewering in twijfel. Hij werd zelfs een ‘witchdoctor’ genoemd in wetenschapspublicaties en Franse autoriteiten tikten hem op zijn vingers over zijn stellige uitspraken die niet wetenschappelijk onderbouwd waren, al was Raoult het daar niet mee eens. Onder meer de presidenten van Amerika en Brazilië zagen echter veel in het gebruik van het antimalariamiddel.

Lees ook:

Belgische koning krijgt bijzonder cadeau van Nederlands taalkamp.

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP.  Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen