×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video: Grace Kelly nog altijd populair en geliefd

  Monaco viert geboortedag princes-actrice

  Video: Grace Kelly nog altijd populair en geliefd

  Het is dinsdag precies negentig jaar geleden dat in het Amerikaanse Philadelphia Grace Kelly werd geboren. Zij werd wereldberoemd als Hollywood-filmster én als echtgenote van vorst Rainier III van Monaco, met wie ze in 1956 trouwde. Prinses Grace kwam in 1982 bij een auto-ongeluk om het leven.

  Het prinselijk paleis in Monaco betuigt dinsdag op Facebook eer aan de prinses-actrice, moeder van de huidige vorst van Monaco, Albert II. Het paleis deelt een aantal foto’s van Grace die in 1955 voor haar rol in de film The Country Girl een Oscar kreeg als beste actrice. Ze dankte haar roem mede aan de samenwerking met regisseurs als John Ford en Alfred Hitchcock.

  Tijdens een verblijf in Cannes voor het jaarlijkse filmfestival in 1955 kreeg ze een uitnodiging voor een ontmoeting met de vorst van het naburige Monaco. De actrice voelde daar eigenlijk niet zoveel voor, maar ging uiteindelijk toch en de rest is geschiedenis. Op 18 april 1956 werd het huwelijk gesloten in de kathedraal van Monaco, waar Grace 26 jaar later na haar vroegtijdige dood ook is begraven.

  Monaco heeft de herinnering aan prinses Grace altijd levend gehouden. Zij zorgde er door haar beroemdheid immers voor dat het minivorstendom extra bekendheid, glans en allure kreeg, en daardoor inkomsten uit onder meer toerisme. Goede doelen die Grace steunde en initiatieven die zij nam, worden tegenwoordig voortgezet door haar kinderen Caroline, Stéphanie en Albert.

  13 november 2019 - 09:20