Gabriella en Jacques van school gehaald

De Monegaskische prins Jacques en prinses Gabriella gaan niet meer naar school. Hun vader verklapte dat in een interview.

Het exclusieve interview met het Franse blad Paris Match ging – uiteraard – over de gezondheidstoestand van prinses Charlène, met wie het nog steeds niet top gaat. Het drama houdt het Monegaskische vorstenhuis al zeker een half jaar in zijn ban, terwijl de wereld gespannen toekijkt.

Albert liet weten dat zijn vrouw niet lijdt aan een ernstige of ongeneeslijke ziekte. Terwijl zij herstelt in een sanatorium doet het paleis er alles aan om de kinderen vreugde en stabiliteit te geven. Voor Albert is verder de toekomst van het vorstendom van belang.   

‘Charlène was echt uitgeput’, zegt Albert. ‘Een algemene uitputting, fysiek en moreel. Zozeer zelfs dat we samen, en met onze naaste familie, besloten dat het het beste zou zijn dat ze rustig zou rusten, buiten Monaco.’ De relatie tussen de twee zou op geen enkel moment in gevaar zijn.

Voor de zesjarige tweeling is in het paleis een klaslokaal ingericht, waar ook vier vriendjes les krijgen, van dezelfde onderwijzers die ze op school hadden. ‘De kinderen missen hun moeder’, zegt Albert over de aanleiding om ze na een maand alweer van school te halen. ‘Dit maakt de situatie eenvoudiger.’ Echt spannend is het ook niet, de kinderen kregen tijdens de pandemie vorig jaar ook al thuis les. De beslissing heeft Albert genomen in overleg met zijn vrouw.

LEES OOK:

FOTO’S VAN DE NATIONALE FEESTDAG VAN MONACO (INCLUSIEF JACQUES EN GABRIELLA!)

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron/beeld: Paris Match