Bijzonder: royal vertegenwoordigt republiek

Het zal maar zelden voorkomen dat een royal zich aandient als officiële vertegenwoordiger van een republiek. Toch overkwam dat Albert van Monaco.

Want de nieuwe ambassadeur van Hongarije in Monaco is een prins: Zijne Keizerlijke Hoogheid Georg van Habsburg-Lotharingen, Aartshertog van Oostenrijk en Hongarije. Kort na zijn benoeming ging hij bij Albert op audiëntie.

De familie Habsburg is nu Hongaars ambassadeur in drie landen. Aartshertog Georg is ambassadeur in zowel Frankrijk als Monaco, terwijl zijn verwant aartshertog Eduard van Oostenrijk en Hongarije ambassadeur in het Vaticaan is voor de Republiek Hongarije.

De diplomatieke banden tussen de koninklijke families van Monaco en Oostenrijk-Hongarije gaan terug tot de regeerperiode van keizer Karel V. In 1524 besloot prins Honore van Monaco zijn vorstendom onder de bescherming te stellen van de Spaanse Habsburgers, die ook een deel van het Italiaanse schiereiland beheersten.

George werd in Duitsland geboren als Paul Georg Maria Joseph Dominikus, en is de tweede zoon en het zevende en jongste kind van Otto von Habsburg, de laatste kroonprins van Oostenrijk-Hongarije, en zijn vrouw Regina.

LEES OOK:

REGINA VON HABSBURG OVERLEDEN

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: Royal Central