Luxembourg Royalty

Kersverse moeder Stéphanie weer aan het werk

Voor het eerst sinds de geboorte van haar kind prins Charles is de erfgroothertogin van Luxemburg op 10 mei weer aan de slag gegaan. Samen met echtgenoot Guillaume bezocht ze woensdag in Diekirch, op amper twintig kilometer van kasteel Fischbach, het zogenoemde Caritas Fairness Center. Het paar wilde zich op de hoogte stellen van de moeilijkheden die het centrum de afgelopen maanden ondervond vanwege de coronacrisis.

In Luxemburg zijn er vier Fairness-centra waar mensen met sociale problemen of een slechte financiële situatie steun en advies kunnen krijgen, tegen een lage prijs tweedehandskleding van goede kwaliteit kopen en wanneer ze aan bepaalde voorwaarden voldoen onder meer groente en fruit kunnen inslaan. Stéphanie en Guillaume kregen te horen hoe de werkwijze moest worden aangepast door de coronamaatregelen.

Niet alleen nam de vraag toe in de winkel, ook moest er gezorgd worden dat er afstand kon worden bewaard en dat de daar werkende vrijwilligers niet besmet konden raken terwijl de dienstverlening door moest gaan. De staf en de vrijwilligers konden vertellen over hun ervaringen van de afgelopen tijd.

Lees ook:

Máxima bezoekt Haags theater

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.