Luxembourg Royalty

Guillaume heel trots op Luxemburgse padvinders

De erfgroothertog is zeer te spreken over de padvinders in zijn land. Deze groep heeft zich tijdens de coronacrisis hard ingezet om anderen te helpen en dat verdient een pluim.

Gisteren was de jaarlijkse Pow Wow van de scouts in het land. Een samenkomst waar de padvinders zingen, dansen en bijkletsen. Dit jaar niet live, wel online, vanwege corona. Naar aanleiding van de Pow Wow liet Guillaume (die ook Willem genoemd wordt, zijn Nederlandse naam) zich thuis op kasteel Fischbach interviewen.

Hier woont hij met zijn vrouw Stéphanie en de in mei geboren kleine Charles. Guillaume is zelf scout geweest en bewaart mooie herinneringen aan die tijd. Hij vertelde in het interview hoe hij de toekomst van de padvinders voor zich ziet. En denkt dat milieu- en natuurbescherming, duurzaamheid en onderwijs de belangrijkste aandachtspunten zijn. De huidige generatie complimenteerde hij, hij is erg trots op de rol die zij hebben gehad in de afgelopen maanden. Met name bij het helpen van de meest kwetsbare groepen in de samenleving, tijdens de coronacrisis.

Guillaume is sinds oktober zelf ‘Chef Scout’ van de FNEL – de Fédération Nationale des Éclaireurs et Éclaireuses du Luxembourg. Hij volgde toen zijn grootvader (groothertog Jean) op in die rol, na zijn overlijden op 98-jarige leeftijd. Jean was maar liefst 74 jaar Chef Scout, dus Guillaume heeft nog heel wat jaartjes te gaan voordat-ie dat record benadert.

Lees ook:

Nieuwe foto’s van Luxemburgs prinsje

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Twitter @CourGrandDucale

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen