Er is nóg een prins Charles geboren, in dít land

In Luxemburg zijn groothertog Henri en zijn vrouw Maria Teresa gisteren opa en oma geworden van een jongetje. De kleine is de zoon van hun zoon Guillaume (ook Willem genoemd) en zijn vrouw Stéphanie.

We meldden je onlangs al dat de geplande feestelijkheden rond de geboorte van de spruit bij voorbaat werden gecanceld. Dit in verband met corona. Het Luxemburgse hof was wel toe aan wat positief nieuws, omdat Henri en Maria Teresa zich niet altijd populair maken. Zo kwam over Maria Teresa naar buiten dat zij met strenge hand de hofhuishouding naar zich toetrok.

Nu is er dus een kleinkind om helemaal verliefd op te worden. Echt kraambezoek is er niet, maar de kersverse ouders hebben zoontje Charles via een videoverbinding voorgesteld aan zijn grootouders. En aan het Luxemburgse volk.

Lees ook:

Guillaume vatte de geboorte met prachtige woorden samen: “Vandaag is een ongelofelijke dag voor mij en mijn vrouw. Mogelijk de meest bijzondere dag die we in ons leven zullen hebben. Om een kind te begroeten is het meest magische dat een echtpaar kan overkomen.” Hij gaf aan blij te zijn om deze gebeurtenis te kunnen delen met de Luxemburgers. Met name in deze rare periode, waarin veel families elkaar al maandenlang niet kunnen zien.

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Twitter @CourGrandDucale