×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Feestelijkheden rondom geboorte Luxemburgs prinsje of prinsesje nu al gecanceld

  Wederom is corona de pretbederver

  Feestelijkheden rondom geboorte Luxemburgs prinsje of prinsesje nu al gecanceld

  De kleine troonopvolger moet nog geboren worden, maar nu is al bekend dat er geen grote publieke vieringen komen om de nieuwe royal baby te verwelkomen.


  Stéphanie is de 36-jarige vrouw van erfgroothertog Willem van Luxemburg en dus de schoondochter van Henri en Maria Teresa. Zij verwacht in de komende weken een eerste kindje, dat de toekomstige troonopvolger van het kleine land zal worden. Prins of prinsesje is in het geval van Luxemburg niet helemaal correct. Luxemburg is een hertogdom. De kleine gaat dus een (groot)hertog of -hertogin heten.

  Rondom de geboorte gaan de geplande feestelijkheden niet door, vanwege corona. Dus alleen via bijvoorbeeld social media zal de blije gebeurtenis door de trotse ouders en grootouders gedeeld kunnen worden. Extra jammer voor Henri en Maria Teresa, die na een periode van negatief nieuws over henzelf, wel een opsteker konden gebruiken.

  Lees ook:

  Het Luxemburgse paar werd onder meer het centrale punt van een schandaal na een onderzoek over de gang van zaken aan het hof. Henri kwam niet rooskleurig uit dit onderzoek, maar zijn echtgenote zelfs nog minder. Zij zou met strenge hand het hele personeelsbeleid over hebben genomen. Ze beloofden beterschap. Maar ten tijde van de uitkomsten, was het blijde nieuws van Stéphanies zwangerschap hiermee inmiddels behoorlijk overschaduwd.

  Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

   

  Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA/SIP/POOL (archieffoto Kate met Stéphanie, in 2017)

  27 april 2020 - 09:15