Even kennismaken met: Louis van Luxemburg

Op de foto bij dit artikel nog te zien als een getrouwd man, maar sinds 2017 gescheiden van Tessy, de moeder van zijn kinderen. Louis is de jongere broer van Guillaume, de erfgroothertog.

Hij is 33 jaar. In augustus wordt-ie 34. Is van 2006 tot 2017 getrouwd geweest met Tessy Antony. En samen zijn zij de ouders van zoons Gabriel en Noah. Respectievelijk 14 en 12 jaar. Louis maakt zelf deel uit van een behoorlijk groot gezin. Zijn vader is groothertog Henri van Luxemburg. Zijn moeder María Teresa. En naast oudere broer Guillaume (ook: Willem), zijn er nog broers Sébastien en Felix en zus Alexandra.

Titels

Hij heeft nogal wat titels meegekregen, deze Louis. Zo is hij prins van Luxemburg, prins van Nassau (die achternaam voeren ook zijn zoons) en prins van Bourbon-Parma. Helaas verliep de scheiding tussen hem en Tessy een paar jaar terug niet zo heel vlotjes, maar inmiddels schijnt Louis-met-de-vele-titels weer gelukkig te zijn met nieuwe liefde Scarlett-Lauren Sirgue. Zij is advocate en komt uit een familie van vooraanstaande juristen.

Opleiding

Louis ging in Luxemburg naar een internationale school. Dus hij spreekt waarschijnlijk zijn talen aardig. En heeft ook op een kostschool in Zwitserland. Verder studeerde hij aan een Britse universiteit, waar hij een master haalde in psychosociale studies. Toen Tessy en hij trouwden gaf hij daarmee zijn recht op de troon definitief op, al hield hij wel zijn titels. Louis werkt als consultant.

Familie

Zijn vader Henri is de huidige groothertog van het kleine hertogdom Luxemburg. Eerste in lijn van opvolging is broer Guillaume, die onlangs voor de eerste keer vader werd. Overigens stonden de zoons van Louis meteen na de geboorte van hun kleine neefje te springen om hem te mogen zien.

Louis 4
Louis 2
Louis 3
Louis 4

Lees ook:

Nieuwtje: María Teresa van Luxemburg nu ook op Twitter

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP/EPA, Instagram @courgrandducale

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen