Mary open over onzekerheid

Kroonprinses Mary van Denemarken wordt volgende week 50. Weinig feest, wel een openhartig boek.

Op 31 januari verschijnt in Denemarken Mary Khk. Een modern beeldverhaal met portretten geselecteerd door de Deense topfotografe Franne Voigt.

Ter gelegenheid van de verschijning van het boek vertelt Mary aan het Deense tijdschrift Billed Bladet over haar onzekerheden als jongere. Ze geeft toe dat ze zich in haar jeugd helemaal niet op haar gemak voelde voor de camera.

‘Als kind en jongere hield ik er niet van om gefotografeerd te worden. Het is iets waar ik geleerd heb me comfortabel mee te voelen. ‘

Het was de bedoeling haar verjaardag feestelijk te vieren met gasten in paleis Rosenborg, in het midden van Kopenhagen. Maar vanwege de pandemie kondigde de Deense koninklijke familie begin januari aan dat het feest werd afgelast.

Volgens het eerder aangekondigde plan zou Maria een hele week vorstelijk feest hebben gevierd in Denemarken. Het galadiner moest de grote finale worden. In plaats daarvan zal TV2 een show uitzenden ter ere van Mary. Op 6 februari, de dag na haar verjaardag, zal de kroonprinses feestvieren met muziek, exclusieve gasten en verrassingen.

LEES OOK:

HOERA! KROONPRINSES MARY VIERT VANDAAG HAAR VERJAARDAG

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.