×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video: prinses Viktória op pad in India

  Echtgenote van prins Jaime beschermvrouwe Save the Children

  Video: prinses Viktória op pad in India

  Prinses Viktória, echtgenote van prins Jaime de Bourbon de Parme, is beschermvrouwe geworden van de Nederlandse tak van Save the Children. De kinderrechtenorganisatie heeft daarmee weer een directe band met de koninklijke familie. Jaimes oma prinses Juliana was van 1980 tot aan haar overlijden in 2004 beschermvrouwe van Save the Children.


  Viktória is zeer enthousiast, maar heeft voorafgaand aan het aanvaarden van de erefunctie wel eerst uitgebreid kennisgemaakt met de organisatie, die in Groot-Brittannië met prinses Anne ook een koninklijke beschermvrouwe heeft. Viktória reisde in januari naar India om daar van dichtbij kennis te maken met het veelomvattende werk van Save the Children. "Ik wilde weten waar ik aan begon", aldus de prinses.

  "De reis heeft me diep geraakt", zei Viktória in een toelichting op haar acceptatie van het beschermvrouweschap. Save the Children op haar beurt is blij met haar voortrekkersrol. Haar warmte, betrokkenheid, bescheidenheid en kennis – onder meer als juriste – hebben indruk gemaakt, aldus Pim Kraan van de Nederlandse afdeling.

  Prinses Viktória, die sinds vorig jaar oktober in Rome woont, waar prins Jaime ambassadeur is bij de Heilige Stoel, komt maandag al meteen in actie voor Save the Children, wanneer ze in De Efteling de opbrengst in ontvangst neemt van de munten die bezoekers in de wensbron hebben geworpen.

  10 april 2015 - 11:02