×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Verloren huwelijksdiadeem Irene duikt op in filmpje

  Prinses Maria de las Nievas droeg juweel op huwelijk in 1911

  Verloren huwelijksdiadeem Irene duikt op in filmpje

  Het verloren huwelijksdiadeem van prinses Irene, dat toebehoorde aan de familie de Bourbon de Parme, is opgedoken in een filmpje uit 1911. Journaliste Els Smit zag het juweel voorbij komen in een opname van de bruiloft van aartshertog Karl van Oostenrijk en prinses Zita de Bourbon de Parme.


  Onder de bruiloftsgasten was prinses Maria de las Nieves (rechts van de bruid), een geboren prinses van Portugal en getrouwd met de Carlistische Spaanse troonpretendent Don Alfonso Carlos de Borbón. Naar alle waarschijnlijkheid leende zij het diadeem van haar zusje Maria Antonia, de moeder van bruid Zita. In latere jaren werd het met enige regelmaat gedragen door prinses Irene, die getrouwd was met de Carlistische troonpretendent Carlos Hugo de Bourbon de Parme. Later is het juweel echter ontvreemd uit de kluis van een notaris in Parijs.

  Het hele verhaal, met meer over het verdwijnen van het diadeem, is te lezen op de website van Els Smit: www.royalglitter.com

  8 augustus 2014 - 12:30