×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Raad van State: Hugo Klynstra is een prins

  Raad van State: Hugo Klynstra is een prins

  Hugo Klynstra, de niet-erkende zoon van prins Carlos, mag de naam en titel van zijn vader dragen. Dat oordeelde de Raad van State vandaag.


  Voor de naamswijziging officieel doorgevoerd mag worden, is nog wel eerst een zogenoemd koninklijk besluit nodig. Daarna krijgt de 21-jarige Klynstra de achternaam van zijn vader Carlos prins Bourbon de Parme. Ook mag hij de titel prins en het predicaat Koninklijke Hoogheid voeren.

  Deze wijziging wil echter niet zeggen dat Klynstra nu lid wordt van het Koninklijk Huis De Bourbon de Parme. 'Dit is een privéaangelegenheid van het Huis zelf, daar gaat het Nederlandse adelsrecht niet over', aldus de Raad van State.

  Klynstra maakte in maart 2015 gebruik van zijn wettelijk recht om een naamswijziging te vragen en voortaan als Zijne Koninklijke Hoogheid prins Carlos Hugo Roderik Sybren de Bourbon de Parme door het leven te gaan. Hij wil als zodanig ook worden ingeschreven bij de Hoge Raad van Adel. De toenmalig minister van Veiligheid en Justitie had het verzoek van Klynstra ingewilligd.

  Carlos, de oudste zoon van prinses Irene, de zus van prinses Beatrix, heeft zich altijd verzet tegen het verzoek van zijn zoon. Hij verloor tot nu toe alle processen, de Raad van State was zijn laatste kans. De hoogste bestuursrechter oordeelde echter ook weer in het voordeel van de niet-erkende zoon. Verder beroep aantekenen is niet meer mogelijk.

  Hugo Klynstra is in 1997 geboren uit een relatie van de 48-jarige Carlos Javier Bernardo prins de Bourbon de Parme met Brigitte Klynstra. Carlos ontkende zijn vaderschap niet, maar wenste geen familierechtelijke banden met zijn zoon.

  28 februari 2018 - 10:47