×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Viktória vist geld uit wensput Efteling

  Opbrengst bestemd voor Save the Children

  Prinses Viktória vist geld uit wensput Efteling

  Prinses Viktória heeft maandagmorgen in De Efteling samen met basisschoolleerlingen uit Kaatsheuvel de Wensbron van zijn zwart besmeurde muntgeld ontdaan. De inhoud van een paar dozijn emmers vol moet nu worden schoongemaakt. Daarna kan het geld worden overgemaakt op de bankrekening van Save the Children. Viktória is sinds vorige week beschermvrouw van die kinderrechtenorganisatie.


  De echtgenote van prins Jaime de Bourbon de Parme was van tevoren gewaarschuwd dat de afdaling in de Wensbron voor vuile kleren zou kunnen zorgen. Er staat het hele jaar water in de put en op de bodem ligt smurrie.

  Voor de komst van Viktória en de scholieren had bouwbedrijf Heijmans de meeste viezigheid wel verwijderd, maar helemaal schoon hield de prinses haar lichtgele jas niet. "Nou ja, dat hoort erbij. Het was erg leuk", aldus Viktória die een emmer munten uit de put viste. Kort daarvoor had ze ook een plaquette onthuld ter herinnering aan haar bezoek en het dertigjarig bestaan van de bron die in 1985 door prinses Juliana in gebruik werd gesteld.

  Plaquette

  'Lieve grote en kleine mensen, al uw gaven, dromen en wensen, vertrouw ze toe aan deze bron en breng zo het licht van de zon in het leven van een kind', aldus het opschrift van de plaquette, waarbij 'kabouters, elfen en laven' de goede gevers 'geluk voor het hele leven' wensen.

  Pim Zwaan, directeur van de Nederlandse tak van Save the Children, toonde zich blij met alle aandacht die de aanstelling van Viktória als beschermvrouw de afgelopen dagen al met zich mee heeft gebracht. "We hebben dat hard nodig. De nood van kinderen neemt toe, maar er is minder geld beschikbaar. We moeten dus zorgen dat we meer bekendheid krijgen en daardoor meer geld om hulp te geven."

  De opbrengst van de Wensbron, die pas na de grondige schoonmaakbeurt van de munten bekend is, is bestemd voor een scholingsproject voor kinderen uit de sloppenwijken van Calcutta.

  13 april 2015 - 13:06