Video: Prinses Margarita dankbaar voor band met couturier

Prinses Margarita is dankbaar voor haar bijzondere band met couturier Addy van den Krommenacker. Dat zei ze in het televisieprogramma Tijd Voor Max, waar de ontwerper uit 's-Hertogenbosch te gast was. Als verrassing voor hem sprak de prinses een videoboodschap in.

Prinses Margarita de Bourbon de Parme vertelde 'heel dankbaar' te zijn voor 'alle mooie creaties die ik van jou heb mogen dragen. Het is elke keer weer een eer als ik bij jou wegloop met een prachtige jurk.' Ook vindt ze het bijzonder hoe de twee samenwerken. 'Want als je samen met een jurk bezig bent, ben je ook samen een beetje aan het creëren. En ik ben je ook ontzettend dankbaar dat ik je een goede vriend mag noemen.' Van den Krommenacker, die al vijftien jaar voor de koninklijke familie ontwerpt, was door het onverwachte bericht geëmotioneerd.

Transformatie

De oudste dochter van prinses Irene draagt – net als moeder, zus en andere familieleden – op diverse hoogtijdagen een creatie van Van den Krommenacker, zoals bij de inhuldiging van koning Willem-Alexander en tijdens koninklijke huwelijken. Onlangs droeg ze op het benefietgaladiner voor het Prinses Máxima Centrum nog een japon van zijn hand. 'Als ik de jurken van Addy draag voel ik me altijd op en top vrouwelijk. Ik voel me elegant, het is altijd supermooi afgewerkt. Je voelt je altijd mooier dan je zelf had gedacht. Dus je kijkt in de spiegel en ziet een mooie transformatie,' sprak ze in het televisieprogramma. De ontwerper was zichtbaar verrast.

Mooiste creatie

Margarita sprak ook over wat zij de mooiste creatie vond van Addy's hand. Dat was niet een jurk die ze zelf droeg, maar haar jongere zus, prinses Carolina. 'Van mijn moeder's sluier maakte hij de trouwjurk van mijn zusje,' vertelde ze. 'Dat was een heel delicate stof, die heel snel uit elkaar kon vallen. Het is de allermooiste jurk die ik ooit heb gezien.'

Addy maakte onder meer de trouwjurk van prinses Carolina de Bourbon de Parme, favoriet bij Margarita.