Placeholder

Prins Carlos woont met familie mis bij in Piacenza

Prins Carlos is met zijn familie in Piacenza aangekomen voor het jaarlijkse bezoek aan het stamland van de Bourbon-Parma's. Carlos is hertog van Parma en Piacenza. Elk jaar gaat de familie een weekeinde naar Italië om in beide plaatsen een aantal plechtigheden bij te wonen. Centraal daarbij staan de ridderorden van de voormalige hertogdommen.

In de kerk van het seminarie Alberoni wonen de koninklijke gasten met de leden van de Orde van de Heilige Lodewijk de mis bij. Na afloop reikt prins Carlos ridderordes uit en krijgt de familie een rondleiding. Prins Carlos moet daarbij zijn vrouw prinses Annemarie missen. Zij is thuis gebleven bij hun zieke dochter prinses Cecilia, die eerder dit jaar in aanwezigheid van onder anderen prinses Beatrix in Piacenza werd gedoopt.

Prins Jaime en de prinsessen Margarita en Carolina zijn wel aanwezig, met hun partners. Ook prinses Maria Teresa van Bourbon-Parma (81), zus van Carlos' in 2010 overleden vader prins Carlos Hugo, is van de partij. Zij presenteert zaterdag in Parma een boek over haar leven en dat van de familie.