Placeholder

Prins Carlos wilde graag contact met zoon

Prins Carlos was graag betrokken geweest bij de geboorte en jonge jaren van zijn buitenechtelijke zoon Hugo Klynstra. Dat werd echter tegengehouden door Birgitte Klynstra, de moeder van de in 1997 geboren jongen. Carlos heeft zijn vaderschap wel erkend en heeft zijn kind financieel gesteund. Dat blijkt uit een reconstructie door het tijdschrift Royalty dat vrijdag is verschenen.

Tot nu toe werd er, ook in mediaberichten, altijd van uitgegaan dat prins Carlos geen contact had en wilde met zijn zoon. Hij werd voor een voldongen feit geplaatst toen zijn toenmalige vriendin hem vertelde dat ze zwanger was. Dat was haar wens, maar het was geen gezamenlijk besluit, zoals de prins kort na de geboorte in een verklaring liet weten.

Klynstra besloot het kind, dat ze onder meer de namen Carlos Hugo gaf, alleen op te voeden. Pas enkele jaren geleden is er voor het eerst contact tot stand gekomen tussen vader en zoon. Beiden staan nu echter tegenover elkaar in de rechtbank. Hugo Klynstra eist daar de achternaam en titel van zijn vader op. Dat kan hij doen omdat sinds 1994 de wet op de adeldom is veranderd.

Pijn in het hart

Prins Carlos, zoon van prinses Irene, verzet zich daartegen, maar volgens het artikel wel met pijn in het hart en in de eerste plaats om 'dynastieke' redenen. Als hoofd van het koningshuis Bourbon-Parma heeft hij zich te houden aan de regels en wetten van zijn Huis, en die staan zo'n titelverlening aan een buitenechtelijk kind niet toe.

Carlos trouwde in 2010 met de journaliste Annemarie Gualthérie van Weezel. Het paar heeft twee dochters en verwacht dit voorjaar een derde kind.

De nieuwe Royalty, met daarin het hele verhaal, ligt vanaf nu in de winkel!