×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Carlos jr in Parma gedoopt

  Koning Willem-Alexander is peter

  Prins Carlos jr in Parma gedoopt

  Op zondag vond in Parma de doop van prins Carlos Enrique Leonard de Bourbon de Parme plaats. Koning Willem-Alexander is een van zijn peetouders.


  De doopplechtigheid vond plaats in de kathedraal van Parma, in Italië, en werd voltrokken door de bisschop van Parma, Mgr. Enrico Solmi. Prins Carlos en prinses Annemarie de Bourbon de Parme, de hertog en hertogin van Parma, hebben ervoor gekozen om hun derde kind te laten dopen in een plek die voor hun historische en symbolische waarde heeft. Prins Carlos junior is eerste in lijn om zijn vader op te volgen als Hertog van Parma en Hoofd van het Koninklijk Huis Bourbon-Parma. De doopdienst werd opgeluisterd door het koor van de Universiteit van Parma met o.a. het werk “Verleih uns Frieden” van F. Mendelssohn Bartholdy. Prins Carlos heeft vijf peetouders: Koning Willem-Alexander, Don Duarte Pio, Hertog van Bragança, prinses Maria de las Nieves de Bourbon de Parme, Javier Lubelza Roca en Lodewijk Gualthérie van Weezel. Alle peetouders spraken tijdens de doop een wens voor hem uit. De jurk waarin de prins gedoopt is, is dezelfde als waarin zijn zusjes Prinses Luisa Irene en Prinses Cecilia en zijn moeder en grootmoeder gedoopt zijn. De doopjurk dateert uit de 19e eeuw. De betovergrootvader van Prinses Annemarie, dr. J. Th. de Visser (Utrecht, 1857), minister van Onderwijs en minister van Staat, werd er ook in gedoopt. Op de doopjurk is een broche bevestigd van een duif die de Heilige Geest voorstelt. De broche is in bezit van de Nederlandse koninklijke familie. De doop werd bijgewoond door een groot familieleden, die uit alle delen van de wereld waren overgekomen. 

   

  25 september 2016 - 11:30