×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Carlos: ‘Het is een persoonlijke kwestie’

  Prins Carlos: ‘Het is een persoonlijke kwestie’

  Prins Carlos heeft vanmorgen via een woordvoerder aan het ANP laten weten dat 'hij niet op de uitspraak van de Raad van State wenst te reageren'. Het gaat, zoals de prins eerder al benadrukte 'om een persoonlijke kwestie'.


  Carlos heeft een aantal jaren vergeefs gepoogd te verhinderen dat zijn in 1997 geboren buitenechtelijke zoon Hugo Klynstra zijn achternaam en bijbehorende titel zou krijgen, waarop deze volgens de Nederlands wet het recht had. De Raad van State heeft dat laatste vandaag bevestigd. Wanneer koning Willem-Alexander het betreffende Koninklijk Besluit tekent, is Hugo voortaan prins de Bourbon de Parme met het predicaat 'koninklijke hoogheid'.

  Hij krijgt echter geen dynastieke rechten. Daarover gaat de Nederlandse rechter niet. Dat wordt bepaald door de huiswetten van het koninklijk- en hertogelijk Huis Bourbon-Parma, waarvan prins Carlos sinds het overlijden van zijn vader prins Carlos Hugo het familiehoofd is.

  Het was ook vooral ter bescherming van de eeuwenoude huisregels dat Carlos het in 2015 genomen besluit van minister Ard van der Steur (Justitie) aanvocht om Hugo naam en titel te geven. De Raad van State overwoog ook dat prins Carlos in deze gerede belangen had, maar ze waren niet doorslaggevend.

  Prins Carlos (48) heeft steeds geweigerd commentaar te geven op de rechtsgang of de verhouding tot Hugo en diens moeder Birgitte. Dat lag in de privésfeer en was zo al pijnlijk genoeg.

  28 februari 2018 - 11:45