Prins Carlos De Bourbon De Parme

Prins Carlos en zijn familie gaan dit jaar niet naar Parma en Piacenza

Prins Carlos de Bourbon de Parme en zijn familie zullen dit jaar niet naar Parma en Piacenza reizen voor de jaarlijkse bijeenkomsten rond de aloude hertogelijke ridderorden. Die gaan vanwege de gevolgen van de coronacrisis niet door.

Ook de geplande herdenking van de tiende sterfdag van prins Carlos Hugo en het bezoek aan diens graf in de crypte van de ‘Basilica Magistrale Constantiniana di Santa Maria della Steccata’ gaan niet door, liet een woordvoerder van de familie maandag op verzoek weten aan het ANP.

Prins Carlos, die sinds het overlijden van zijn vader in 2010 hoofd van het vorstenhuis Bourbon-Parma en in naam hertog van Parma en Piacenza is, gaat elk jaar aan het einde van september een paar naar deze Italiaanse steden om deel te nemen aan bijeenkomsten die in het kader staan van hun vroegere vorstelijke historie. Ook zijn echtgenote Annemarie en broer prins Jaime met zijn vrouw Viktória zijn normaal gesproken aanwezig.

Coronacrisis

Dit jaar was het de bedoeling dat prins Carlos met het hele gezin zou gaan, maar de coronacrisis gooide al snel roet in het eten. Parma en Piacenza liggen in het gebied dat begin dit jaar zwaar is getroffen door het virus en het leek niet verstandig om nu samenkomsten te organiseren. Niet in de kerk en niet voor de verlening van ridderorden of voor een liefdadigheidsgala. Bezoeken aan Spanje en Frankrijk zijn ook uitgesteld vanwege de reisbeperkingen en steeds wisselende coronamaatregelen.

LEES OOK:

Prins Constantijn in de commissie van Nationaal Groeifonds en gezicht van Techleap

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.