×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Carlos bewondert tante Maria Teresa

  Boekpresentatie in Biblioteca Palatina

  Prins Carlos bewondert tante Maria Teresa

  Prinses Maria Teresa van Bourbon-Parma heeft zaterdag in de wereldberoemde Biblioteca Palatina in het Italiaanse Parma haar boek over haar familie gepresenteerd. Ze deed dat in aanwezigheid van haar Nederlandse neven en nichten en hun aanhang.


  Prins Carlos uitte in een korte toespraak zijn enorme bewondering voor Maria Teresa (81), die inmiddels al acht boeken op haar naam heeft staan. Maria Teresa was lange tijd nauw betrokken bij de strijd voor democratisering en vrijheid in het door dictator Francisco Franco bestuurde Spanje. Daarbij ondersteunde ze eerst haar vader en daarna haar broer prins Carlos Hugo, die in 1964 trouwde met prinses Irene.

  In het Franstalige boek Les Bourbon Parme, une famille engagée dans l'histoire beschrijft de prinses de betrokkenheid van de familie bij ontwikkelingen in met name Frankrijk, Spanje en Italië met bijzonder aandacht voor haar vader prins Xavier en broer prins Carlos Hugo. Ze laat persoonlijke anekdotes niet achterwege, en daarin figureren ook de Oranjes.

  Zo beschrijft Maria Teresa de keer dat koningin Juliana in vol ornaat, met diadeem en al, uit het regeringsvliegtuig stapte op een winderig en nat Frans vliegveld dat vanwege een storm eigenlijk was gesloten, om de doop van Carlos te kunnen bijwonen. Juliana was te laat, vandaar dat ze zich in Nederland al had omgekleed. ''Koninklijker dan zoals ze er toen uitzag, kon niet", aldus Maria Teresa.

  27 september 2014 - 15:30