×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Margarita verlaat De Horsten

  Prinses naar eeuwenoude boerderij

  Margarita verlaat De Horsten

  Niet alleen koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaan het landgoed De Horsten verlaten. Prinses Margarita de Bourbon de Parme kocht een eeuwenoude boerderij op de grens van Wassenaar en Den Haag.


  Prinses Margarita is volgens bronnen in Wassenaar eind 2017 de trotse eigenares geworden van een een bijzondere woning. Zij kocht een eeuwenoude, monumentale hoeve die behoort tot de oudste boerderijen van Nederland. Het oudste archiefstuk waarin de boerderij wordt genoemd, dateert van mei 1493. Van 1660 tot 1921 was het pand eigendom van de NH Kerk te Wassenaar. Dat is nog altijd in het woongedeelte te zien. In een van de vertrekken bevinden zich twee tegeltableau’s met Bijbelse voorstellingen, het vertrek en de terugkeer van De verloren zoon. Naar verluidt betaalde de prinses ruim anderhalf miljoen euro voor het unieke pand. Net als op landgoed De Horsten wonen Margarita, haar man en dochters in de boerderij vrij, zonder directe buren. Qua rumte gaat het gezin er ook nog eens flink op vooruit. De hoeve is een monument en is in het verleden op de Open Monumentendag vaak opengesteld voor het publiek. Of Margarita dat ook gaat doen, is niet bekend. 

  17 juli 2018 - 20:49