×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Jaime, Viktória en dochters nemen afscheid van de paus

  Samen met zijn drie prinsessen naar paus Franciscus

  Jaime, Viktória en dochters nemen afscheid van de paus

  Deze zomer stopt prins Jaime de Bourbon de Parme als de ambassadeur van Nederland bij de Heilige Stoel. Hij nam daarom deze week afscheid van paus Franciscus. En dat deed hij niet alleen.


  Door Rick Evers

  Prins Jaime, tweelingbroer van prinses Margarita en neef van koning Willem-Alexander, nam zijn vrouw Viktória en twee dochters mee naar het afscheidsbezoek, prinses Zita Clara en prinses Gloria Irene. Op twitter vatte de prins-ambassadeur zijn vier werkzame jaren bij het Vaticaan samen als 'werken aan het klimaat, vredesonderhandelingen en migratie.' Maar er was meer. 'Ook culturele diplomatie bleek effectief: de uitwisseling van kunst en een verloren kunstvoorwerp van Willem van Oranje', verwijzend naar een Rembrandt-tentoonstelling – die werd geopend door zijn tante prinses Beatrix en de Zweedse koningin Silvia – en het traceren van een bevelhebbersstaf die aan de Vader des Vaderlands wordt toegeschreven.

  22 juni 2018 - 17:49