×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Ex sleept prinses Margarita voor de rechter om alimentatie

  Familievriend Oranjes: "Margarita heeft Edwin niet tegengewerkt"

  Ex sleept prinses Margarita voor de rechter om alimentatie

  Edwin de Roy van Zuydewijn sleept prinses Margarita voor de rechter om alimentatie. Dat meldt EenVandaag. Hij zou met terugwerkende kracht partneralimentatie van de prinses willen, met wie hij tussen 2001 en 2006 getrouwd is geweest.


  Door Rick Evers

  Edwin de Roy van Zuydewijn is na ruim twaalf jaar gescheiden te zijn geweest nog altijd niet in staat geweest een nieuw leven op te bouwen, zo meldt hij in een interview met EenVandaag, dat vrijdagavond wordt uitgezonden. Een woordvoerder van de familie De Bourbon de Parme laat weten niet inhoudelijk te reageren. "We wachten het oordeel van de rechter af." Volgens het verhaal van De Roy zou ook de thesaurier van destijds koningin Beatrix – de persoon die over de financiën van de koninklijke familie gaat – hebben meegewerkt om de financiële situatie van de prinses anders af te spiegelen. Een familievriend van de Oranjes laat echter weten dat prinses Margarita haar ex nooit heeft tegengewerkt om een nieuw bestaan op te bouwen. 

  Margarita werkt voor haar inkomen

  De Roy van Zuydewijn begrijpt niet hoe prinses Margarita onlangs een nieuw huis zonder hypotheek heeft kunnen betalen. "Mevrouw heeft recentelijk, ongeveer een jaar geleden een monumentale villa gekocht voor een bedrag van ongeveer €1,7 miljoen euro, en dat is zonder hypotheek. Ik hoef niemand uit te leggen dat je daar een aanzienlijk vermogen voor moet hebben om zoiets aan te schaffen,” aldus de advocaat van De Roy van Zuydewijn. Anders dan haar ex heeft prinses Margarita onder de naam De Parme Design de voorbije jaren veel positieve publiciteit gekregen voor haar juwelenlijn Leaves, die bij gerommeerde juweliers wordt verkocht. Dat zou een goede reden zijn dat haar inkomenssituatie sterk is gewijzigd in de afgelopen jaren. Edwin daarentegen blijkt nog altijd volledig afhankelijk te zijn van financiële giften.

  "Edwin financieel afhankelijk van giften"

  Advocaat Royce de Vries licht de vordering van De Roy van Zuydewijn nader toe in EenVandaag: “Het standpunt van prinses Margarita dat zij onvoldoende draagkracht zou hebben om partneralimentatie te betalen was in 2007 al – op z’n zachtst gezegd – ongeloofwaardig. Mijn cliënt heeft het heel moeilijk gehad, is nu afhankelijk van giften, heeft als een nomade geleefd de afgelopen jaren. Maar er zit ook een principiële kant aan. Mevrouw is onderdeel van de koninklijke familie, heeft blijkbaar een riant familievermogen, leeft daar op een koninklijke wijze van, of in ieder geval op zeer riante wijze. Hoeven deze mensen geen partneralimentatie te betalen omdat ze enkel beschikken over bijvoorbeeld een familievermogen? De bakker om de hoek die een modaal inkomen heeft betaalt natuurlijk ook alimentatie als hij gaat scheiden en die moet dan ook een heel substantieel deel van zijn inkomen afstaan. Maar geldt dit dan niet voor mensen die riant leven van een familievermogen?” 

  23 november 2018 - 14:43