Prinses Viktoria In Gesprek Over Ondervoeding

Dit is de nieuwe baan van prinses Viktória

Maandag is prinses Viktória begonnen aan een nieuwe baan. Wat ze gaat doen? De echtgenote van prins Jaime de Bourbon de Parme is vanuit Genève aan de slag gegaan als ‘food transformation lead’ bij de van oorsprong Nederlandse World Benchmarking Alliance (WBA).

Eerst even kort over wie prinses Viktória precies is. In 2013 trouwde ze met de diplomaat-prins Jaime, zoon van prinses Irene. Samen hebben ze twee dochters, de prinsessen Zita en Gloria. Het gezin woont sinds 2018 in Genève, waar Jaime werkt bij de UNCHR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. Viktória is in Nederland beschermvrouw van Save the Children.

De 38-jarige Viktória zal zich bij de WBA gaan bezighouden met de externe relaties, zoals de VN-landbouworganisatie FAO, financiële instellingen en de 350 bedrijven die onder het voedsel- en landbouw ijkpunt (‘Food & Agriculture Benchmark’) vallen.

De prinses omschreef de stichting WBA in eigen woorden als prinses “een jonge dynamische organisatie” met als doel de impact van de particuliere sector op een duurzame toekomst voor iedereen te vergroten. IJkpunten worden ontwikkeld in samenwerking met tal van organisaties en instellingen en zijn nodig om bedrijven te laten zien waar ze staan ten opzichte van de verwezenlijking van de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen die alle landen in 2015 met elkaar hebben afgesproken. “Heldere data zijn belangrijk”, vertelt Viktória.

Lees ook:

Tijd voor vakantie! Queen Elizabeth en Philip vliegen met privéjet naar…

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.