×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Carlos Hugo herdacht in Parma

  Leden ridderorden staan stil bij overlijden ex-man prinses Irene

  Carlos Hugo herdacht in Parma

  Leden van de dynastieke ridderorden van Parma en Piacenza hebben maandagmorgen in de basiliek Santa Maria della Steccata in Parma een mis bijgewoond ter nagedachtenis aan prins Carlos Hugo van Bourbon-Parma. De ex-echtgenoot van prinses Irene overleed precies 4 jaar geleden op 80-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Barcelona.


  Carlos Hugo was in naam hertog van Parma en het nabijgelegen Piacenza. Hij haalde in de laatste jaren van zijn leven de historische banden met zijn stamland weer aan en werd na zijn overlijden bijgezet in de basiliek in Parma die ook dienst doet als thuisbasis van de ‘dynastieke orden van het koninklijk en hertogelijk huis Bourbon-Parma’.

  Eind september komen zijn kinderen naar Parma en Piacenza om daar bijeenkomsten van de ridderorden bij te wonen. Carlos Hugo’s oudste zoon en opvolger prins Carlos staat nu aan het hoofd van die orden.

  18 augustus 2014 - 12:54