Prins Carlos Hugo herdacht met mis in Parma

Op de sterfdag van prins Carlos Hugo van Bourbon-Parma wordt in de 'Basilica Magistrale Constantiniana di Santa Maria della Steccata di Parma', een mis gehouden te zijner nagedachtenis. Dat is donderdag bekendgemaakt op de Italiaanse facebookpagina van het koninklijk huis van Bourbon-Parma.

Prins Carlos Hugo, de ex-man van prinses Irene, overleed op 18 augustus 2010 in Barcelona als hoofd van het Huis. Hij werd enige tijd later bijgezet in de crypte van de thuiskerk van de Constantijnse ridderorde van Parma, een van de dynastieke orden van het koninklijke en hertogelijke Huis Bourbon-Parma. Ridders en Dames van de Orde zullen hem herdenken, maar ook anderen zijn welkom bij de mis. Na zijn overlijden heeft Carlos Hugo's oudste zoon prins Carlos de taak overgenomen als hoofd van dat Huis en hoofd van de Orde.

Eind september wordt Carlos met een deel van zijn familie in Parma en Piacenza verwacht voor activiteiten die te maken hebben met de ridderorden die tegenwoordig vooral een sociaal-culturele functie hebben in de voormalige hertogdommen.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen