×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Beatrix peettante van prinses Cecilia

  Prinsesje in Piacenza gedoopt

  Beatrix peettante van prinses Cecilia

  In de Italiaanse stad Piacenza is prinses Cecilia de Bourbon de Parme gedoopt. Een van haar peetouders is prinses Beatrix.


  Prinses Cecilia Maria Johanna Beatrix de Bourbon de Parme werd op 17 oktober 2013 als jongste dochter van prins Carlos en prinses Annemarie. Haar geboorte kwam veel te vroeg en het prinsesje moest nog een tijd aansterken in het ziekenhuis. Maar op zaterdag werd ze eindelijk gedoopt. Haar ouders kozen ervoor om dat te doen in Piacenza, de stad waarvan Carlos zich Hertog mag noemen. De doopplechtigheid vond plaats in de doopkapel van de kathedraal van Piacenza in Italië. De doop werd voltrokken door de bisschop van Piacenza, Mgr. Gianni Ambrosio. 

  Prinses Cecilia heeft vijf peetouders. De drie mensen naar wie ze is vernoemd zijn tevens haar peetouders: haar oudtantes prinses Beatrix, prinses Cecilia de Bourbon de Parme en haar grootvader mr. Hans Gualthérie van Weezel. Daarnaast heeft zij nog twee peettantes, haar tante prinses Margarita de Bourbon de Parme en een nicht van haar moeder; Véronique Kakebeeke-Gualthérie van Weezel. Alle peetouders spraken tijdens de doop een wens voor haar uit.

  5 april 2014 - 11:58