Beatrix peettante van prinses Cecilia

In de Italiaanse stad Piacenza is prinses Cecilia de Bourbon de Parme gedoopt. Een van haar peetouders is prinses Beatrix.

Prinses Cecilia Maria Johanna Beatrix de Bourbon de Parme werd op 17 oktober 2013 als jongste dochter van prins Carlos en prinses Annemarie. Haar geboorte kwam veel te vroeg en het prinsesje moest nog een tijd aansterken in het ziekenhuis. Maar op zaterdag werd ze eindelijk gedoopt. Haar ouders kozen ervoor om dat te doen in Piacenza, de stad waarvan Carlos zich Hertog mag noemen. De doopplechtigheid vond plaats in de doopkapel van de kathedraal van Piacenza in Italië. De doop werd voltrokken door de bisschop van Piacenza, Mgr. Gianni Ambrosio. 

Prinses Cecilia heeft vijf peetouders. De drie mensen naar wie ze is vernoemd zijn tevens haar peetouders: haar oudtantes prinses Beatrix, prinses Cecilia de Bourbon de Parme en haar grootvader mr. Hans Gualthérie van Weezel. Daarnaast heeft zij nog twee peettantes, haar tante prinses Margarita de Bourbon de Parme en een nicht van haar moeder; Véronique Kakebeeke-Gualthérie van Weezel. Alle peetouders spraken tijdens de doop een wens voor haar uit.