Uitgekeken op Netflix? Met deze tip van koningin Mathilde hoeven jongeren zich niet te vervelen

De Belgische koningin wil graag dat de Belgische jongeren die in lockdown zitten door de coronacrisis ook eens iets anders doen dan de hele dag Netflixen.

Lekker (voor)lezen

De vorstin plaatste dinsdag een filmpje op YouTube waarin zij een stukje voorleest uit het bekroonde Franstalige jeugdboek Jusqu’ici tout va bien. De jeugdroman won onlangs de Prix Première Victor voor jeugdboeken, een van de meest prestigieuze Belgische boekenprijzen. Het boek vertelt over Jozef, een jongen die bereid is alles te doen om zijn leven in de hand te nemen en zich uit de achterstandsbuurt te ontworstelen waar hij met zijn ouders woont.

(De tekst gaat door onder de video)

Lees ook:

Online bibliotheek

Ook in Nederland constateert de boekenbranche een hernieuwde interesse in boeken nu iedereen vanwege het coronavirus thuis moet blijven. Dinsdag werd de campagne #Ikleesthuis gelanceerd. Door middel van STER-spotjes en campagneborden van abri-exploitant JCDecaux wordt het boek nog verder onder de aandacht gebracht. Bibliotheken hebben overigens wel hun deuren moeten sluiten, al kunnen lezers wel terecht bij Onlinebibliotheek.nl om e-boeken te lenen.

Bron: ANP. Beeld: ANP

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen