Belgium Royalty

Tof: Belgische royals bezoeken woonzorgcentra op nationale feestdag

Wij vierden op 27 april een aangepaste Koningsdag, in België is volgende week de nationale feestdag: op 21 juli. Filip en Mathilde nemen hun kinderen mee naar woonzorgcentra.

Net als in ons land (weet je nog, ‘Woningsdag‘?), ziet de nationale feestdag bij onze zuiderburen er anders uit dan in voorgaande jaren. Op 21 juli vieren de Belgen jaarlijks hun feestje. Dit jaar met een aangepast programma en aangepaste adviezen.

Filip en Mathilde grijpen het aan om – met hun kinderen – in plaats van de polonaise te lopen enkele woonzorgcentra voor ouderen en dementerenden te bezoeken. Ze starten in de plaats Alken, waar ze centrum Cecilia bezoeken. En met bewoners en vrijwilligers zullen kletsen. Ook is er daar aandacht voor een muziekprogramma dat probeert dementerende ouderen wat vermaak te bieden.

Daarna is een zorgcentrum in Morlanwelz aan de beurt, waar mensen van alle leeftijden langere tijd verblijven om te revalideren. Na een ziekenhuisopname of ernstige ziekte, bijvoorbeeld. Mathilde, Filip en hun vier kinderen hebben zich steeds zeer betrokken getoond bij het Belgische volk tijdens de coronacrisis. Maar in het bijzonder voor ouderen en zwakkeren. Eerder dit jaar brachten ze al cupcakes en wafels naar verzorgingshuizen. En bleef Mathilde steeds goed in contact met instellingen die de geestelijke gezondheid van mensen in de gaten hielden.

Belgische Royals België Op De Fiets Fietsend

Lees ook:

Stéphanie en Guillaume zeggen ‘dankjewel’ voor alle gelukswensen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Twitter @MonarchieBe

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen