13ac13ea3bb6c8f763e06a7fc1deff57 (1)

Prins over Harvard-diploma: ”Een overwinning voor mezelf”

Feest voor de Belgische prins Joachim! Hij is namelijk officieel afgestudeerd aan de Harvard Business School in het Amerikaanse Boston. Hij is er erg trots op. “Mijn diploma aan Harvard is niet alleen een overwinning voor mezelf, maar ook een voor mijn familie”, vertelt de 29-jarige prins in een eenmalig interview met de Belgische krant Nieuwsblad.

Helaas geen fysieke uitreiking, want hij kreeg diploma geheel in coronastijl: online. “Die heb ik van thuis uit in Laken gevolgd via een videoconferentie. Mijn ouders waren erbij, en ook mijn grootouders langs moederskant, koning Albert en koningin Paola. We lunchten vooraf samen”, vertelt de zoon van prinses Astrid en prins Lorenz, die zijn leven voornamelijk buiten de schijnwerpers leidt. Hij heeft in Boston zijn diploma in bedrijfskunde behaald.

De prins blikt positief terug op zijn studententijd. Hij was lid van verschillende verenigingen. “Zoals het rugbyteam. En ik speelde American football.” Ook genoot hij van de diversiteit van zijn medestudenten. “Ik zat in een lichting met 93 studenten over de hele wereld, wat verrijkend was voor mij. Nu zijn studie erop zit wil Joachim zich toeleggen op de investerings- en beleggingssector.” En misschien start ik op lange termijn mijn eigen onderneming.” Waar in de wereld hij daarmee gaat beginnen, weet hij nog niet. Zijn familie “zit verspreid over de wereld”, vertelt Joachim aan de Belgische krant. Zo zit zijn oudste broer Amedeo in Zwitserland, werkt zijn oudste zus Maria Laura in Londen en zit zijn jongste zus Laetitia nog een jaar op een Britse kostschool.

Ondanks de afstand is de familie alsnog heel hecht. “We hebben een chatgroep met de familie. Elke dag hoor ik wel minstens één iemand. Ondanks de afstand hangen we stevig aan elkaar. Onze grootmoeder, koningin Paola, noemt ons zelfs la famille Bisoux, de familie Kus.”

LEES OOK:

Eindelijk! Omstreden Gouden Koets is weer te bewonderen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.