Belgium Royalty

Oud-koning Albert openhartig over zijn oma

Voor het eerst heeft Albert openlijk en gedetailleerd gesproken over zijn moeder, oud-koningin Elisabeth. Dit alles in het kader van een documentaire die op een Franse tv-zender wordt uitgezonden, volgende week.

Documentairemaker Stéphane Bern interviewde de voormalige koning van België voor France 3. Dat is een publieke, Franse tv-omroep. De documentaire met Albert in de hoofdrol wordt volgende week uitgezonden op die zender. Volgens Stéphane kwamen de emoties duidelijk naar boven bij Albert. Op de momenten dat hij vertelde over zijn grootmoeder (en oud-koningin van België) Elisabeth.

“Hij werd duidelijk emotioneel als hij vertelde over zijn grootmoeder. Hij vertelt hoe zijn grootmoeder helemaal weg was van beeldhouwen en klassieke muziek”, aldus de documentairemaker. Niet eerder praatte Albert zo open en publiekelijk over zijn oma. Er komen allerlei details aan bod.

Albert was koning van België van 1993 tot 2013. Deze foto werd afgelopen zomer gemaakt, tijdens een familie-uitje naar de Ardennen.

Belgium Royalty

Zijn oma, Elisabeth, was koningin van België tussen 1909 en 1934. Ze speelde viool en was een groot liefhebber van de kunsten.

Koningin Elisabeth Van België Oma Van Albert

LEES OOK:

Wat een heerlijke throwback van Estelle met broertje Oscar

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Wikipedia