Belgium Royalty Court Albert Ii Fatherhood

Dit is wanneer meer bekend wordt over titel Delphine Boël

Uiterlijk 29 oktober beslist het Belgische hof of Delphine Boël, de buitenechtelijke dochter van de voormalige Belgische koning Albert, officieel als prinses door het leven mag, werd donderdag bekendgemaakt. Boël wil prinses zijn en de achternaam van haar vader dragen. Daarom stapte zij naar het gerecht.

Koning Albert, de vader van regerend koning Filip, erkende begin dit jaar na een jarenlange juridische strijd en na het afnemen van een DNA-test, eindelijk dat hij Boëls biologische vader is. Maar de kunstenares neemt daarmee nog geen genoegen.

Eerst zou het haar alleen gaan om erkenning, maar nu ze zover is gekomen wil ze ook titels. Boël wil net zo behandeld worden als de andere kinderen van Albert en dus ook de naam Van Saksen-Coburg dragen. Daarnaast wil ze aangesproken worden als koninklijke hoogheid en prinses van België.

Volgens persbureau Belga vindt de advocaat van Boël, Marc Uyttendaele, het niet kunnen dat zijn cliënt anders wordt behandeld. De eisen van Boël zijn volgens hem “zaken die haar toekomen”. “Het kan niet zo zijn dat mevrouw Boël op een ander manier behandeld wordt dan de andere kinderen”, aldus de raadsman. De advocaten van Albert stellen dat het niet aan het hof is om uitspraak te doen. Volgens hen moet de buitenechtelijke dochter “administratieve stappen” nemen om te krijgen wat ze wil.

Lees ook:

Naam van zoontje Harry en Meghan is snelst stijgende babynaam in Amerika

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.