(file) Belgium Royals Paternity Trial

Krijgt België er een prinses bij?

Zal België er komende week een prinses bij krijgen? Die vraag ligt donderdag voor wanneer het Hof van Beroep in Brussel de zaak behandelt die Delphine Boël zeven jaar geleden aanspande tegen haar vader koning Albert II.

Het ging daarbij oorspronkelijk om erkenning van dat vaderschap, maar dat staat sinds januari niet meer ter discussie. Albert erkende dat hij inderdaad de vader is van de in 1968 uit zijn buitenechtelijke relatie met Sybille de Sélys Longchamps geboren kunstenares Delphine. Het resultaat van een DNA-onderzoek gaf hem ook geen keuze.

Met die erkenning zijn echter nog niet alle losse eindjes aan elkaar geknoopt. De rechters moeten nu bepalen welke achternaam Delphine Boël krijgt, want de achternaam Boël klopt niet. Dat is de naam van de ex-man van haar moeder. Wordt het ‘Van België’ of een variant daarop? Ook moet worden bepaald of Delphine als koningsdochter prinses wordt met het predicaat ‘koninklijke hoogheid’.

Bij het begin van de procedure in 2013, toen de onschendbaarheid van Albert werd opgeheven door zijn aftreden, zei Delphine dat het alleen om de erkenning ging, maar nu ze zover is gekomen, wil ze ook de naamgeving en titels geregeld hebben. De advocaten van de gepensioneerde koning hebben al laten weten dat het vaderschap niet meer wordt betwist en dat Delphine ook deelt in de erfenis, maar over de andere elementen hebben ze zich niet uitgelaten.

Lees ook:

Bijzonder! Drive-inbioscoop op landgoed Queen Elizabeth

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.