×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Uitgekeken op Netflix? Met deze tip van koningin Mathilde hoeven jongeren zich niet te vervelen

  Een relaxte manier om je tijd door te brengen

  Uitgekeken op Netflix? Met deze tip van koningin Mathilde hoeven jongeren zich niet te vervelen

  De Belgische koningin wil graag dat de Belgische jongeren die in lockdown zitten door de coronacrisis ook eens iets anders doen dan de hele dag Netflixen.


  Lekker (voor)lezen

  De vorstin plaatste dinsdag een filmpje op YouTube waarin zij een stukje voorleest uit het bekroonde Franstalige jeugdboek Jusqu’ici tout va bien. De jeugdroman won onlangs de Prix Première Victor voor jeugdboeken, een van de meest prestigieuze Belgische boekenprijzen. Het boek vertelt over Jozef, een jongen die bereid is alles te doen om zijn leven in de hand te nemen en zich uit de achterstandsbuurt te ontworstelen waar hij met zijn ouders woont.

  (De tekst gaat door onder de video)

  Lees ook:

  Online bibliotheek

  Ook in Nederland constateert de boekenbranche een hernieuwde interesse in boeken nu iedereen vanwege het coronavirus thuis moet blijven. Dinsdag werd de campagne #Ikleesthuis gelanceerd. Door middel van STER-spotjes en campagneborden van abri-exploitant JCDecaux wordt het boek nog verder onder de aandacht gebracht. Bibliotheken hebben overigens wel hun deuren moeten sluiten, al kunnen lezers wel terecht bij Onlinebibliotheek.nl om e-boeken te lenen.

  Bron: ANP. Beeld: ANP
  25 maart 2020 - 11:03