×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Filip en koningin Mathilde pakken de koffers

  Op naar Davos en New York

  Koning Filip en koningin Mathilde pakken de koffers

  Ook Trump en prins Charles bezoeken het Zwitserse skioord.


  Volgende week zijn de Belgische koning en koningin te vinden in Davos. In februari is het de beurt aan de Verenigde Naties in New York. Aanleiding voor het koninklijke bezoek aan de VN is het Belgische voorzitterschap van de Veiligheidsraad. Het bezoek valt samen met de Internationale Dag van de Kindsoldaten op 12 februari. Die heeft als thema de bescherming van kinderen in gewapende conflicten.

  LEES OOK:

  Belgisch imago verbeteren

  Komende week zijn de Belgische koning en koningin aanwezig bij het Wereld Economisch Forum in Davos. Van maandag tot en met woensdag nemen ze deel aan verschillende vergaderingen, werksessies en conferenties. Dinsdag gaan ze naar een receptie die als doel heeft het imago van België te verbeteren voor buitenlandse investeerders.

  Trump en Charles

  Ook de Amerikaanse president Donald Trump is volgende week in het Zwitserse skioord. Hij zal op dinsdag en woensdag zijn opwachting maken, samen met zijn dochter Ivanka en haar echtgenoot Jared Kushner. Prins Charles is voor het eerst in bijna dertig jaar weer van de partij in Davos. Hij geeft er woensdag een toespraak en lanceert een nieuw initiatief. De laatste keer dat Charles aanwezig was bij de bijeenkomst voor de grootste internationale bedrijven was in 1992. Charles presenteert er het Sustainable Markets Council. Dit initiatief moet ervoor zorgen dat belangrijke vertegenwoordigers van de private, publieke en liefdadigheidsinstellingen samen manieren vinden voor een koolstofarmere en duurzamere wereldeconomie. Ook koningin Máxima wordt in Davos verwacht. Haar komst is nog niet officieel aangekondigd.

  Bron: ANP

  17 januari 2020 - 11:51