×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zweedse royals woedend om spotprent

  Hof: 'De afbeelding is krenkend, kwetsend en schadelijk'

  De Zweedse koning heeft het zwaar te verduren. In zijn land is een tijdschrift dat een fotomontagepubliceerde, waardoor het imago van Carl Gustaf niet bepaald verbeterd wordt. Op de collage van Tiden is de koning gastheer van een etentje met gangsters, wat volgens de geruchten zijn vrienden zouden zijn. Midden op tafel ligt zijn vermeende maitresse, naakt, met pizza’s op haar lichaam. Koningin Silvia zit ondertussen op haar kniën een hakenkruis van de vloer te schrobben, symbool voor Silvia’s vader in de Tweede Wereldoorlog.

  Het Hof heeft inmiddels een verklaring afgegeven over de foto. ‘Niemand hoeft alles maar te accepteren. Dat geldt ook voor de koningin en koningin. De afbeelding is krenkend, kwetsend en schadelijk.’

  3 oktober 2012 - 17:36