×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zweedse prinses Lilian overleden

  Tante Zweedse koning werd 97

  Zweedse prinses Lilian overleden

  De Zweedse prinses Lilian is zondag op 97-jarige leeftijd overleden. De prinses van Britse afkomst was een tante van koning Carl XVI Gustaf van Zweden.

  Ze was getrouwd met prins Bertil, die in 1997 overleed. Lilian kwam uit een arme familie uit Wales. Vanwege haar ‘lage’ afkomst kon het paar tientallen jaren niet trouwen. Bertil zou dan zijn recht op de troon verspelen, wat een constitutionele crisis zou veroorzaken vanwege een gebrek aan andere troonopvolgers van koning Gustaf VI Adolf van Zweden.

  Het paar trouwde uiteindelijk in 1976, 33 jaar nadat ze elkaar waren tegengekomen in Londen. Neefje Carl XVI Gustaf zat toen inmiddels op de troon.

  10 maart 2013 - 21:58