Zweedse prinses heet Estelle

In een speciaal door koning Carl Gustaf bijeengeroepen ministerraad werd vrijdagochtend de naam bekend gemaakt van de dochter van kroonprinses Victoria. Zij en prins Daniel werden gisteren vroeg in de morgen de trotse ouders van een meisje. De prinses krijgt de namen Estelle Silvia Ewa Mary. (Prinses) Estelle is de roepnaam. Silvia is de naam van de moeder van Victoria, de koningin van Zweden. Ewa is vernoemd naar de moeder van prins Daniel, Ewa Westling. De voornaam doet heel wat stof opwaaien in Zweden. Het is geen gebruikelijke naam, zeker niet voor de koninklijke familie. Toch is er een link gevonden met de Zweedse royals. Graaf Folke Bernadotte (1895-1948) – wiens vader het recht op de Zweedse troon opgaf en daar onder andere de titel ‘Graaf Bernadotte’ voor terugkreeg –  was een kleinzoon van koning Oscar II en trouwde in 1928 met de Amerikaanse Estelle Romaine Manville.

In de ministerraad werd bekend dat de prinses ook een hertogdom kreeg toegekend. Östergötland. Haar ouders zijn Hertog en Hertogin van Västergötland.

Foto: De familie Westling en de koninklijke familie, vlak na het Te Deum in de Paleiskapel ter ere van de geboorte van het prinsesje. De dankdienst is een traditionele religieuze ceremonie die steevast bij belangrijke gebeurtenissen plaatsvindt. Ook op de 60e verjaardag van de koning op 30 april 2006 werd zo’n dienst gehouden.