×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zweedse prinses heet Estelle

  Koning maakte naam bekend in ministerraad

  In een speciaal door koning Carl Gustaf bijeengeroepen ministerraad werd vrijdagochtend de naam bekend gemaakt van de dochter van kroonprinses Victoria. Zij en prins Daniel werden gisteren vroeg in de morgen de trotse ouders van een meisje. De prinses krijgt de namen Estelle Silvia Ewa Mary. (Prinses) Estelle is de roepnaam. Silvia is de naam van de moeder van Victoria, de koningin van Zweden. Ewa is vernoemd naar de moeder van prins Daniel, Ewa Westling. De voornaam doet heel wat stof opwaaien in Zweden. Het is geen gebruikelijke naam, zeker niet voor de koninklijke familie. Toch is er een link gevonden met de Zweedse royals. Graaf Folke Bernadotte (1895-1948) – wiens vader het recht op de Zweedse troon opgaf en daar onder andere de titel ‘Graaf Bernadotte’ voor terugkreeg –  was een kleinzoon van koning Oscar II en trouwde in 1928 met de Amerikaanse Estelle Romaine Manville.

  In de ministerraad werd bekend dat de prinses ook een hertogdom kreeg toegekend. Östergötland. Haar ouders zijn Hertog en Hertogin van Västergötland.

  Foto: De familie Westling en de koninklijke familie, vlak na het Te Deum in de Paleiskapel ter ere van de geboorte van het prinsesje. De dankdienst is een traditionele religieuze ceremonie die steevast bij belangrijke gebeurtenissen plaatsvindt. Ook op de 60e verjaardag van de koning op 30 april 2006 werd zo’n dienst gehouden.

  24 februari 2012 - 11:44