×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zweedse koningin over beste jeugdvriend

  Aapje was belangrijkste voor Silvia

  In Silvia’s jonge jaren was aapje Mickey haar beste vriend. Dat zegt koningin Silvia van Zweden in een interview met het Zweedse Kamratposten. ‘Mickey troostte me en was mijn beste vriend.’

  Silvia was 9 toen aapje Mickey het gezin Sommerlath kwam uitbreiden. Een missionaris ruilde het beestje voor medicijnen en levensmiddelen. In een kleine doos met gaten kwam de aap aan en Silvia besefte dat het dier bang moest zijn. ‘Ik zat een meter van hem vandaan en was aan het spelen. Ik zong en had plezier, maar ik deed net alsof ik niet naar hem toe ging.’ Een dag later deed ze hetzelfde, maar steeds een beetje dichterbij. ‘Uiteindelijk ging ik naar hem toe en sinds die dag waren we de beste vrienden,’ zegt Silvia in Kamratposten.
  Met weemoed kijkt ze terug op die tijd. Vier jaar lang waren ze samen en groeiden ze op. Mickey kon volgens de koningin zoveel menselijke dingen, dat ze wel eens twijfelde of het nu een aap of een mens was. ‘Hij luisterde naar me en wist precies wanneer ik verdrietig was of juist vrolijk. Dat deed hij na en hij troostte me.’ Toch leverde het dier ook apenstreken. ‘Hij was erg nieuwsgierig,’ zei Silvia. ‘Hij maakte thuis veel kapot. Soms ontsnapte hij en één keer klom hij op het dak van de buren.’ Daar brak hij de TV-antenne in stukken. Een andere keer stal hij het fruit van de buren. ‘Hij was erg ondeugend!’

  6 april 2012 - 11:22