×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zweedse koning is vertrouwen kwijt

  Eén derde van de Zweden wil Victoria op de troon

  Meer dan een derde (35%) van de Zweedse bevolking heeft zijn vertrouwen verloren in koning Carl XVI Gustaf. Het is voor het eerst dat er meer tegenstanders zijn. Een van de redenen is de verschijning van een (niet-geautoriseerd) boek over het leven van de koning (Carl XVI Gustaf - monarch met tegenzin). Daarin wordt het vermeende leven van Carl Gustaf naast de troon beschreven: bezoekjes aan nachtclubs, buitenechtelijke affaire en contacten met criminelen. Nu is een geluidsopname van een vriend van de koning naar buiten gebracht waarop te horen is dat hij toegeeft dat hij Carl Gustaf op de hoogte heeft gesteld van de criminele banden. In een eerder interview ontkende de koning dat. De Zweden zijn not amused over de leugen van hun koning.


  Meer dan een derde (35%) van de Zweedse bevolking heeft zijn vertrouwen verloren in koning Carl XVI Gustaf.
  Het is voor het eerst dat er meer tegenstanders zijn. Een van de redenen is de verschijning van een (niet-geautoriseerd) boek over het leven van de koning (Carl XVI Gustaf – monarch met tegenzin). Daarin wordt het vermeende leven van Carl Gustaf naast de troon beschreven: bezoekjes aan nachtclubs, buitenechtelijke affaire en contacten met criminelen. Nu is een geluidsopname van een vriend van de koning naar buiten gebracht waarop te horen is dat hij toegeeft dat hij Carl Gustaf op de hoogte heeft gesteld van de criminele banden. In een eerder interview ontkende de koning dat. De Zweden zijn not amused over de leugen van hun koning.

  Kroonprinses Victoria mag het van 32% overnemen. Dertig procent steunt de koning nog, terwijl de rest (35 %) ambivalent is. De monarchie als staatsvorm krijgt nog altijd wel de steun van een krappe meerderheid, 56% wil niet tornen aan de monarchie.

  7 december 2011 - 12:15