Zweedse koning is vertrouwen kwijt

Meer dan een derde (35%) van de Zweedse bevolking heeft zijn vertrouwen verloren in koning Carl XVI Gustaf. Het is voor het eerst dat er meer tegenstanders zijn. Een van de redenen is de verschijning van een (niet-geautoriseerd) boek over het leven van de koning (Carl XVI Gustaf - monarch met tegenzin). Daarin wordt het vermeende leven van Carl Gustaf naast de troon beschreven: bezoekjes aan nachtclubs, buitenechtelijke affaire en contacten met criminelen. Nu is een geluidsopname van een vriend van de koning naar buiten gebracht waarop te horen is dat hij toegeeft dat hij Carl Gustaf op de hoogte heeft gesteld van de criminele banden. In een eerder interview ontkende de koning dat. De Zweden zijn not amused over de leugen van hun koning.

Meer dan een derde (35%) van de Zweedse bevolking heeft zijn vertrouwen verloren in koning Carl XVI Gustaf.
Het is voor het eerst dat er meer tegenstanders zijn. Een van de redenen is de verschijning van een (niet-geautoriseerd) boek over het leven van de koning (Carl XVI Gustaf – monarch met tegenzin). Daarin wordt het vermeende leven van Carl Gustaf naast de troon beschreven: bezoekjes aan nachtclubs, buitenechtelijke affaire en contacten met criminelen. Nu is een geluidsopname van een vriend van de koning naar buiten gebracht waarop te horen is dat hij toegeeft dat hij Carl Gustaf op de hoogte heeft gesteld van de criminele banden. In een eerder interview ontkende de koning dat. De Zweden zijn not amused over de leugen van hun koning.

Kroonprinses Victoria mag het van 32% overnemen. Dertig procent steunt de koning nog, terwijl de rest (35 %) ambivalent is. De monarchie als staatsvorm krijgt nog altijd wel de steun van een krappe meerderheid, 56% wil niet tornen aan de monarchie.