×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zweedse koning in problemen door sjaal

  Zweedse koning in problemen door sjaal

  De Zweedse koning Carl XVI Gustaf kijkt de volgende keer wel twee keer uit wanneer hij tijdens zijn jubileumtoer langs de Zweedse provincies geschenken aanneemt en meteen gebruikt. De koning is donderdag in opspraak geraakt door het dragen van een Palestijnse sjaal die hij kreeg aangereikt bij een bezoek aan Härnösand in Västernorrland.

  De vorst die in september 40 jaar op de troon zit, had niet meteen door dat onder de afbeeldingen van de Rotskoepelmoskee en de Al Aksa moskee, die beiden op de zogenoemde Tempelberg in Jeruzalem staan, een politieke tekst stond. Die kon hij bovendien ook niet lezen want de boodschap was in het Arabisch: ‘Onze Aksa, niet hun tempel’. Dat was een verwijzing naar de Joodse wens op de berg de tempel te herbouwen.

  Joodse organisaties waren gepikeerd toen foto’s van koning en koningin verschenen waarbij ze beiden bij het handjes schudden met het publiek de sjaaltjes droegen. De Zweedse evenknie van het CIDI stond meteen klaar met een veroordeling. “Dit is onaanvaardbaar. Het koningspaar moet neutraal zijn en boven de partijen staan”, aldus Lisa Abramowicz.

  Er was echter geen sprake van een politieke boodschap of zelfs maar opzet van het koningspaar zo liet het hof in een reactie op de commotie weten.

  15 augustus 2013 - 21:18