×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zweedse koning bang voor nachtclubvideo?

  Vriend Zweedse koning wilde deal met gangster sluiten

  Anders Lettström, een vriend van koning Carl XVI Gustaf, zou een deal hebben willen sluiten met een beruchte nachtclubeigenaar. Lettström heeft naar verluidt getracht tapes in handen te krijgen. Op opnamen die in het bezit zijn van een Zweeds radiostation zou dat aannemelijk zijn geworden. Lettström heeft de eigenaar van de club, een beruchte gangster, gevraagd om bewijsmateriaal te verkopen, zodat het niet in verkeerde handen zou kunnen vallen. Omdat de eigenaar tientallen miljoenen wilde hebben, werd de deal niet beklonken. Het gaat om beeldmateriaal uit de club waar de Zweedse koning met zijn vrienden, in aanwezigheid van schaars geklede dames, regelmatig vertoefde. Het was mede de aanleiding voor een controversieel boek over het losbandige leven van de koning. ‘De koning weet van niets,’ zegt een woordvoerder van het paleis aan het Zweedse Expressen. Het is mogelijk dat niet de koning, maar zijn vrienden bang zijn voor imagoschade en daarom het bewijsmateriaal in handen proberen te krijgen.


  19 mei 2011 - 17:57