×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zweeds koningspaar toert door Västernorrland

  Rondreis vanwege 40ste regeringsjaar Carl XVI Gustaf

  Zweeds koningspaar toert door Västernorrland

  Koning Carl XVI Gustaf heeft woensdag in de provincie Västernorrland zijn jubileumtoer langs alle Zweedse provincies voortgezet. Västernorrland is half zo groot als Nederland, telt een kwart miljoen inwoners en is zeer belangrijk voor de bosbouw.


  Op het koninklijk bezoek stond ook een bezoek aan een houtzagerij. “Ik ben erg blij met de enorme opkomst van het publiek”, zei provincie gouverneur Bo Källstrand tijdens de busreis van Sundsvall naar Härnösand. Vanwege de omvang van de provincie moest vooraf worden gekozen welk deel het koningspaar zou bezoeken.

  “We zijn uitgegaan van hun laatste visites. Ze zijn vaker in het noorden geweest dan in het zuiden en daar hebben we het programma aan aangepast. Wat onze provincie onderscheidt is de houtindustrie. Er is de laatste jaren veel gebeurd. Dat wilden we de koning laten zien, dus hebben we de grote zagerij Bollsta bezocht. Ook wilden we Västernorrland laten zien als plek waar je goed kunt eten en verblijven”, aldus Källstrand.

  In een toespraak in Sundsvall vertelde koning Carl Gustaf, die volgende maand 40 jaar op de troon zit, dat hij ook het natuurschoon en de mooie kust van de provincie enorm waardeert.

  15 augustus 2013 - 10:09