Zweeds koningspaar toert door Västernorrland

Koning Carl XVI Gustaf heeft woensdag in de provincie Västernorrland zijn jubileumtoer langs alle Zweedse provincies voortgezet. Västernorrland is half zo groot als Nederland, telt een kwart miljoen inwoners en is zeer belangrijk voor de bosbouw.

Op het koninklijk bezoek stond ook een bezoek aan een houtzagerij. “Ik ben erg blij met de enorme opkomst van het publiek”, zei provincie gouverneur Bo Källstrand tijdens de busreis van Sundsvall naar Härnösand. Vanwege de omvang van de provincie moest vooraf worden gekozen welk deel het koningspaar zou bezoeken.

“We zijn uitgegaan van hun laatste visites. Ze zijn vaker in het noorden geweest dan in het zuiden en daar hebben we het programma aan aangepast. Wat onze provincie onderscheidt is de houtindustrie. Er is de laatste jaren veel gebeurd. Dat wilden we de koning laten zien, dus hebben we de grote zagerij Bollsta bezocht. Ook wilden we Västernorrland laten zien als plek waar je goed kunt eten en verblijven”, aldus Källstrand.

In een toespraak in Sundsvall vertelde koning Carl Gustaf, die volgende maand 40 jaar op de troon zit, dat hij ook het natuurschoon en de mooie kust van de provincie enorm waardeert.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen