×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zweden neemt afscheid van geliefde prinses

  Uitvaart in koninklijke kapel op zaterdag

  Zweden neemt afscheid van geliefde prinses

  Zaterdag 16 maart is de uitvaart van de Zweedse prinses Lilian in de koninklijke kapel van het paleis in Stockholm. ‘De prinses was zeer geliefd in onze familie en we herinneren haar als een vrolijk, grappig en geestig persoon’, schrijft koning Carl Gustaf in een verklaring. ‘Ze was een ware verspreider van vreugde en had de kracht om een fijne en hartelijke sfeer te creëren om haar heen.’ Als broer van Carl Gustaf’s te jong overleden vader had Lilian’s man prins Bertil altijd een belangrijke rol in het leven van de de huidige koning en zijn kinderen. Bertil, die in 1997 overleed, en Lilian vervulden voor Victoria en haar broer en zus een grootouderrol. ‘Een zeer dierbaar en geliefd lid van de familie is nu van ons heengegaan’, aldus de koning.

  Met uitzondering van de plechtigheden rondom het staatsbezoek van de Turkse president zullen op de paleizen de vlag halfstok hangen tot en met de dag van de begrafenis. Het is te kort dag om de komst van de Turkse president Abdullah Gül af te zeggen. Woensdag en donderdag kunnen burgers hun handtekening in het condoleanceboek zetten in het paleis, vrijdag kunnen zij daadwerkelijk afscheid nemen van de prinses die dan opgebaard ligt in de koninklijke kapel. De prinses wordt na de uitvaart zaterdag bijgezet op de koninklijke begraafplaats bij het Hagapaleis. Ze overleed zondag op 97-jarige leeftijd.

  11 maart 2013 - 10:42