Zus koning Carl Gustaf openhartig over ziekte

Het afgelopen jaar werd de Zweedse koninklijke familie omringd door schandalen en onrust. Net voor kerstmis is bekendgemaakt dat de familie ook is opgeschrikt door de ziekte van de jongste zus van koning Carl Gustaf, prinses Christina. 'Ik heb kanker,' onthult de prinses in het Zweedse Aftonbladet.

Tijdens het feest van de Nobelprijsuitreiking speculeerde men al veel over de gezondheid van de prinses, omdat ze er een pruik droeg. Nu is duidelijk wat de reden is. In alle stilte heeft de prinses sinds afgelopen zomer drie behandelingen ondergaan in het ziekenhuis in Stockholm. ‘Ik heb drie maal een operatie ondergaan en heb zowel chemotherapie en bestraling gehad. Ik ben blij en dankbaar dat Zweden voorop loopt op dit gebied,’ zegt ze tegen de Zweedse krant. ‘Ik hoop dat het een steun kan zijn voor anderen. Hoe eerder men de tumor ontdekt, hoe groter de kans om te overleven,’ vertelt ze.

Voorlopig zal ze het rustigaan doen. Het zal nog een lange tijd duren voor ze helemaal ‘schoon’ zal zijn, meldt Aftonbladet.