×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zus koning Carl Gustaf openhartig over ziekte

  Prinses Christina onderging behandelingen voor borstkanker

  Het afgelopen jaar werd de Zweedse koninklijke familie omringd door schandalen en onrust. Net voor kerstmis is bekendgemaakt dat de familie ook is opgeschrikt door de ziekte van de jongste zus van koning Carl Gustaf, prinses Christina. 'Ik heb kanker,' onthult de prinses in het Zweedse Aftonbladet.


  Tijdens het feest van de Nobelprijsuitreiking speculeerde men al veel over de gezondheid van de prinses, omdat ze er een pruik droeg. Nu is duidelijk wat de reden is. In alle stilte heeft de prinses sinds afgelopen zomer drie behandelingen ondergaan in het ziekenhuis in Stockholm. ‘Ik heb drie maal een operatie ondergaan en heb zowel chemotherapie en bestraling gehad. Ik ben blij en dankbaar dat Zweden voorop loopt op dit gebied,’ zegt ze tegen de Zweedse krant. ‘Ik hoop dat het een steun kan zijn voor anderen. Hoe eerder men de tumor ontdekt, hoe groter de kans om te overleven,’ vertelt ze.

  Voorlopig zal ze het rustigaan doen. Het zal nog een lange tijd duren voor ze helemaal ‘schoon’ zal zijn, meldt Aftonbladet.

  20 december 2010 - 11:53