×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zilveren Anjer voor gravin Middachten

  Koningin Beatrix speldt lintjes op in Paleis op de Dam

  In het Koninklijk Paleis aan de Dam in Amsterdam zijn vanochtend de Zilveren Anjers uitgereikt. Sinds 1950 wordt elk jaar de Zilveren Anjer toegekend aan personen die zich vrijwillig, onbetaald, hebben ingezet voor de cultuur of het natuurbehoud in het Koninkrijk. Dit jaar viel onder andere de eer te beurt aan gravin zu Ortenburg (1925), de 24e Vrouw van Middachten. Zij besloot het kasteel, dat al eeuwenlang familiebezit is, te herstellen naar de staat van voor de Tweede Wereldoorlog en het interieur te schenken aan de Stichting Kasteel Middachten. Ze verdient de prijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds vanwege haar inzet én die van de vele vrijwilligers, waarvan mevrouw Ortenburg de motiverende en verbindende schakel is, zo kreeg zij in de laudatio te horen. Hand in hand met de koningin betrad zij het podium en kreeg zij van Beatrix de Zilveren Anjer opgespeld. De andere Zilveren Anjers zijn toegekend aan Joke Sickmann en Han Nefkens.

  Prins Bernhard reikte de Anjers vanaf het begin tot aan zijn dood in 2004 uit, waarna koningin Beatrix het in 2005 heeft overgenomen.

  23 juni 2011 - 16:19