×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • YouTube kanaal voor Oranjes

  De Rijksvoorlichtingsdienst is van start gegaan met een YouTube-kanaal over het Koninklijk Huis. Het kanaal biedt zowel historisch als actueel beeldmateriaal over onder meer het werk van leden van het Koninklijk Huis in en voor Nederland. 


  Naast reportages over het werk van koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en prinses Máxima kunnen beelden worden bekeken van troonredes, huwelijken en kersttoespraken. Ook is er historisch beeldmateriaal te zien van bijvoorbeeld koningin Wilhelmina in ballingschap in Londen, prinses Juliana met haar dochters in Canada tijdens de Tweede Wereldoorlog en een interview met de drie prinsen Willem-Alexander, Friso en Constantijn vlak voordat hun moeder koningin werd. De oudste beelden zijn van de dag van de inhuldiging van Koningin Wilhelmina in 1898.

  Het kanaal gaat van start met meer dan honderd filmpjes. Daarmee is het kanaal echter niet af. Regelmatig worden nieuwe beelden toegevoegd, zowel actueel als historisch.

  Het Koninklijk Huis YouTube-kanaal is te vinden op www.youtube.com/koninklijkhuis

  22 maart 2010 - 09:42