William’s exen komen ook

De lijst met genodigden voor het huwelijk van prins William en Kate Middleton baart in sommige opzichten veel opzien. Veelal mogen gasten namelijk hun partner niet meenemen, ongetwijfeld wegens ruimtegebrek. Eigen personeelsleden mogen bijvoorbeeld hun vrouw niet meenemen, terwijl juist zij popelden om het van dichtbij te mogen meemaken. Victoria Beckham mag daarentegen wél mee met David, net als dat Elton John zijn man meeneemt. Ook Guy Ritchie en Rowan Atkinson zijn van de partij. Volgens Mail on Sunday heeft Queen Elizabeth 50 gasten uitgenodigd, Charles en Camilla 250, net als William en Kate zelf. De familie Middleton mocht 100 uitnodigingen versturen. Europese royals met een sterke band zullen ook hun opwachting maken. Dat geldt niet voor Sarah Ferguson, de ex-vrouw van prins Andrew. Zij kreeg geen envelop. Hun dochters Beatrice en Eugenie staan wel op de lijst.

Kate heeft haar slager en postbode uitgenodigd en William de voormalige polo-instructrice Isabella Anstruther-Gough-Calthorpe. En William is niet zomaar een leerling, het is ook nog eens haar ex-vriend. Isabella en liefst 5 ‘collega-exen’ zijn aanwezig. Beter te vriend houden, dan hun verhaal aan de pers verkopen, moet William gedacht hebben.

De Canadese minister-president heeft de uitnodiging geweigerd. Stephen Harper zit temidden van een verkiezingscampagne. De koning van Bahrein zou waarschijnlijk vanwege de onrust in zijn land ook verstek laten gaan, net als het kroonprinselijk paar van Japan. Zij vinden het vanwege de aardbevingen ongepast om het land te verlaten.
Onder de ongelukkigen, zij die geen uitnodiging hebben ontvangen, bevinden zich de Obama’s. Barack en Michelle mogen – net als veel andere internationale leiders – het huwelijk via de TV bekijken. David Cameron, de Britse premier, is wel uitgenodigd, net als de vice-premier Nick Clegg.

De genodigden zijn nog niet klaar voor de grote dag. Ze ontvangen allemaal nog een boekwerk van 22 pagina’s, waarin zij zich moeten inlezen. In de gids staan adviezen over het groeten van de koningin, de dress-code en de etiquette aan tafel…