Placeholder

William redde vermiste wandelaars

Prins William heeft aan het begin van deze week twee wandelaars gered in Snowdonia, in het noorden van Wales. En volgens de Daily Mirror was dit geen gemakkelijke operatie. Zo moest hij met zijn helikopter door laaghangende wolken en flinke wind vliegen om het stel te bereiken.

William en zijn team besloten het stel te gaan zoeken nadat een vriend van hen ze als vermist had opgegeven. En dat was maar goed ook, want de twee waren tijdens het wandelen de weg kwijtgeraakt. Hun mobiele telefoon werkte niet, ze hadden geen ijzers bij zich voor de sneeuw en daardoor moesten ze noodgedwongen de nacht buiten doorbrengen in de vrieskou.

Chris Lloyd, van het reddingsteam, vertelt aan de krant dat het stel uiteindelijk werd gevonden op een berg. “Ze hadden de juiste spullen bij zich, behalve de ijzers. Daarom deden ze er goed aan om op de berg te blijven. Met de helikopter was het moeilijk om ze te vinden. Met veel bewolking en ’s nachts door de bergen vliegen is lastig en je moet daarom echt goed in je werk zijn.”